Single reizen naar Slovenië

Slovenië is een relatief onbekend land en daardoor extra leuk om met andere singles het land tijdens een rondreis te ontdekken. Het heeft sprookjesachtige dorpen, kastelen en een vriendelijke bevolking. Het landschap is prachtig en vol mogelijkheden. Je kunt in de Julische Alpen heerlijk wandelen, fietsen of gaan klimmen. Iets stoerder is Canyoning of raften over watervallen.

Het meer van Bled is wel één van de mooiste van Europa, in het midden ligt een eilandje en met een mooie boottocht kun je je hier naartoe laten varen waar je het kasteel kunt bezoeken. Met een kabelbaan kun je naar de top van de berg in het Adventure Park, hier zijn verschillende parcoursen af te leggen en naar beneden kun je via de zomerrodelbaan.

Ook de keuken is erg gevarieerd, gebaseerd op Hongaarse maar ook Italiaanse keuken. Zo is goulash en gevulde paprika erg bekend, maar Zhlinkrofi (soort ravioli), Shtrukji (deegrolletjes met zure room en kwark) of Kranjska Koblasa (worst) zijn erg bekende gerechten. Neem daarbij een heerlijk glaasje wijn uit één van de drie grote wijngebieden en het is smullen geblazen.

Op dit moment zijn er geen reizen gevonden

Kijk voor leuke single reizen eens op singlereizen.nl of voor 1-ouder vakanties op eenoudervakantiegids.nl.